Här är du: LONA-bidrag för våtmarker
2017-12-28

LONA-bidrag för våtmarkerSatsning på våtmarker 2018

Under 2018 planeras en särskild våtmarkssatsning, där medlen ska fördelas till länsstyrelserna för insatser i skyddade områden samt till kommunerna genom LONA. För att kunna påbörja åtgärder under nästa år hålls åtminstone en extra ansökningsperiod i LONA 2018, den första avslutas den 10 april då ansökan ska vara hos länsstyrelsen. Se info om ansökan på vår webbplats. Upp till 90% av totalkostnaden för restaurering och anläggande av våtmarker kan sökas om projekten uppfyller kriterierna.

 

Läs mer om satsningen på Naturvårdsverkets webbplats http://www.naturvardsverket.se/Stod-i-miljoarbetet/Bidrag/Gor-en-vatmarkssatsning/

 

Läs info om hur ansökan görs på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/vastragotaland/lona

 

Ny information publiceras på Naturvårdsverkets webbplats efterhand och vi sprider vid behov ytterligare information till kommunekologlistan.

 

Webbinarium om våtmarkssatsningen 2 februari 2018 – anmälan senast 31/1

På internationella våtmarksdagen den 2 februari bjuder Naturvårdsverket in till ett webbinarium om LONA och våtmarkssatsningen.

Enligt uppgift kommer det att genomföras under förmiddagen (10-12) och kommunerna ska kunna delta från sina arbetsplatser via Lync.

 

Vi kommer att skicka ut inbjudan med ytterligare information. Ni som anmäler ert deltagande kommer att få en länk till mötet skickad till er 1-2 dagar innan.

För att få länken till mötet krävs att du arbetar på kommunen och att du senast 31/1 anmäler intresse till LONA.vastragotaland@lansstyrelsen.se

Ange Våtmarker FM i ämnesraden.

 

Vill ni prata våtmarker med Länsstyrelsen 2 februari 2018 – anmälan senast 19/1

Om intresset är stort så skulle vi på eftermiddagen kunna erbjuda ett tillfälle att diskutera våtmarksprojekt i länet på ett eget webb-möte. Eventuellt kan vi få med våra kolleger på landsbygd och vatten som kan informera om våtmarker inom t.ex. Landsbygdsprogrammet och LOVA kopplat till våtmarkssatsningen inom LONA.

Vi skickar ut separat länk till mötet. Ange Våtmarker EM i ämnesraden. Anmälan görs till LONA.vastragotaland@lansstyrelsen.se senast 19/1.

 

Och vill ni delta hela dagen anmäler ni förstås det. Ange då Våtmarker FM+EM direkt i ämnesraden senast 19/1.